30 januari 2020

Groen licht voor recreatiegebied Parc Zaarderheiken

De gemeenteraad van Venlo stemde op woensdag 29 januari 2020 in met het bestemmingsplan Parc Zaarderheiken. Daarmee is een belangrijke stap gezet in het versterken van de natuurkerngebieden in Venlo. Het gebied tussen de A73 en de A67 wordt ontwikkeld tot een duurzaam en innovatief natuur- en recreatiegebied volgens het Cradle2Cradle principe.

Parc Zaarderheiken wordt ingericht als een landschapspark met brede recreatiemogelijkheden. Het oorspronkelijk landschap keert terug in het gebied. Naast natuur worden een natuurpaviljoen en een golfbaan aangelegd. Op het park zijn straks diverse wandel- en fietsroutes en historische afgravingen te vinden. Ook een streekwinkel en kleinschalige horeca behoren tot de plannen. Het natuurgebied wordt voor iedereen toegankelijk.

Toekomst

Voor de ontwikkeling van het landschap is duurzaamheid leidend. CO2 compensatie en de stikstofreductie zijn daar voorbeelden van. Zowel particulier als zakelijk biedt Stichting Heyerhoven de mogelijkheid om een duurzaam project te adopteren. Kortom, een toekomstbestendige en aantrekkelijke omgeving om in te werken en te recreƫren.

Volg de ontwikkelingen op Parc Zaarderheiken hier.