Over Parc Zaarderheiken

Over Parc Zaarderheiken

Parc Zaarderheiken is een uniek natuurgebied waar tweehonderd hectare bos, heide, stuifduinen, beekdal en cultuur gecreëerd, beheerd en beschermd wordt. Het gebied wordt ontwikkeld tot een duurzamer en innovatief natuur- en leefgebied uitgaand van impactvolle duurzaamheidsprincipes.

Parc Zaarderheiken is er voor jou!

Kom ontspannen! Fietsen, wandelen, mountainbiken, bootcampen, golfen, paardrijden of geniet gewoon van de omgeving. Zoek de rust en gezelligheid op die het natuurpaviljoen je te bieden heeft. Beleef de vijf landschapstypes op Parc Zaarderheiken tijdens een ronde golf. Ontdek de rijke historie. Of haak aan bij de ontwikkelingen op het park en participeer in een duurzaam initiatief.

Beleven en ondernemen

Beleven en ondernemen komen samen op Parc Zaarderheiken. Het landschapspark is een groene oase van rust en onthaasting naast de imposante bedrijfsterreinen. Parc Zaarderheiken ligt direct aan de Brightland Campus Greenport Venlo en Trade Port Noord in Venlo Noord-West, gelegen tussen de A73 en de A67. Een waardevolle ligging met uitstekende bereikbaarheid.

Stichting Heyerhoven

Stichting Heyerhoven ontwikkelt Parc Zaarderheiken. De stichting is een samenwerking en bundeling van bedrijven met expertise op vastgoed-, en gebiedsontwikkeling. Zij heeft als doel het realiseren van een duurzame interactie tussen natuur, cultuur en economie. Stichting Heyerhoven creëert een omgeving waar bedrijven elkaar ontmoeten en regionale activiteiten plaatsvinden. Kortom, een ontmoeting op niveau!

Voor de natuurontwikkeling van Parc Zaarderheiken werkt Stichting Heyerhoven samen met onder andere Staatsbosbeheer, Provincie Limburg en Gemeente Venlo. Voor de herinrichting van de Mierbeek neemt Stichting Heyerhoven deel aan een door de Europese Unie gesubsidieerd project. Ook  Provincie Limburg, Waterschap Limburg en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) participeren hierin.